Ga naar hoofdinhoud

Over ons

DUX, het Zweedse erfgoed

Vier generaties, meer dan 90 jaar, meer dan 30 landen en meer dan 300 winkels. Wij zijn een familiebedrijf en wij produceren een van de meest technologisch geavanceerde bedden ter wereld. Door onze aandacht voor comfort, levensduur, kwaliteit en innovatie kunnen wij bedden creëren die een betere slaap mogelijk maken.

Er was eens, lang geleden in Zweden

Het begon allemaal in Malmö in 1926, toen Efraim Ljung zijn eerste matrassen met binnenvering in Zweden ging produceren. Vier Ljung-generaties later is DUX uitgegroeid tot een internationaal merk met 88 winkels over de hele wereld. Het allerbeste vakmanschap, maar ook onze eenvoudige designs en hoogwaardige materialen worden al sinds 1977 in de VS gewaardeerd. Tegen het einde van de jaren 1990 kon ook Europa kennismaken met de kwaliteit van DUX. Ondanks deze enorme groei, zijn en blijven wij een familiebedrijf en zijn we trots op onze herkomst en tradities. Bezoek een van onze winkels in meer dan 30 landen.

Zoek uw dichtstbijzijnde winkel Lees meer over het DUX-erfgoed

Wat kan DUX voor u betekenen

DUX is meer dan alleen een bed. Het zorgt ook voor uw welzijn. De constructie van onze producten evolueert met de jaren. Wij zijn voortdurend bezig met het verfijnen, verbeteren en innoveren van onze technologieën, gebaseerd op veren met hoge treksterkte Onze bedden zijn gemaakt met een hardhouten frame dat kan worden voorzien van talloze poten. Een aantal van onze bedden heeft een verstelbare lendensteun om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Wij willen u de best mogelijke nachtrust bieden.

Bekijk onze beddencollectie

De Jetson

Iconisch en modern ontwerp

DUX introduceerde de Jetson in Nordiska Galleriet in Stockholm in 1969. Het kostte Bruno Mathsson, de grondlegger van het moderne Zweedse design, drie jaar om dit wereldberoemde meubelstuk af te maken. De perfecte combinatie van traditioneel Zweeds handwerk en modernisme was meteen een doorslaand succes. Mathsson had een uitstekend gevoel voor eenvoud, eclectische schoonheid gecombineerd met een comfortabele en elegante vormgeving.

De Jetson heeft een komvormige zitting, een ergonomisch ontworpen hoge rugleuning met hoofdkussen, en een draaivoet van chroom met een uniek, zelf-terugkerend mechanisme.

Bekijk onze meubelcollectie.