Ga naar hoofdinhoud

Ontdek het laatste bed dat u ooit nodig zult hebben: DUX Sustainable Comfort

Het verbeteren van het comfort, de prestaties en de levensduur van bedden is de leidraad van DUX geweest sinds het bedrijf bijna een eeuw geleden werd opgericht. De nieuwste generatie van het legendarische DUX-bed zet deze ambitie voort. Met een op componenten gebaseerd slaapsysteem voor ongeëvenaarde personalisatiemogelijkheden en 100% natuurlijke materialen gaat dit bed een leven lang mee – en waarschijnlijk zelfs langer.

'Het verbeterde ontwerp van onze componenten biedt elke slaper een persoonlijke slaapervaring en stelt zijn of haar gezondheid en die van de planeet centraal,' aldus Henrik Ljung, CEO van DUX en DUXIANA. 'We hebben deze nieuwe collectie niet voor niets 'Sustainable Comfort' genoemd, en we beloven dat ze deze naam in alle aspecten waar zal maken.'

Elke steek onder de loep

Sustainable Comfort is het resultaat van drie jaar onderzoek en ontwikkeling, waarbij DUX alle materialen die in bedden worden gebruikt zorgvuldig heeft beoordeeld en geanalyseerd. Hoewel DUX altijd al heeft vertrouwd op een verantwoordelijke productie met zorgvuldig ingekochte, duurzame materialen, gaat deze nieuwe beddencollectie nog verder – door alle niet-essentiële, door de mens gemaakte materialen te elimineren.

Net als voorheen zijn de frames gemaakt van verantwoord Zweeds dennenhout, en voorzien van duurzame, stalen veren met hoge treksterkte. Het belangrijkste verschil zit echter in de stoffen. Voor de nieuwe componenten heeft DUX een reeks 100% natuurlijke vezels geselecteerd: 100% wol, 100% katoen en 100% vlas. Bovendien bestaat de verbeterde latexlaag nu voor 90% uit natuurlijke latex.

'Deze nieuwe materialen verbeteren niet alleen de ecologische voetafdruk van onze DUX-bedden,' voegt Ljung toe. 'Ze zorgen ook voor een betere slaapervaring. Natuurlijke latex biedt extra ondersteuning voor alle contouren van het lichaam, terwijl de hoogdraadse, 100% katoen zorgt voor een ongeëvenaarde zachtheid. Natuurlijke stoffen zorgen ook voor een betere temperatuurregeling en dus voor een comfortabelere nachtrust.'

TopCorner_SustainableComfort_DUX_6000x4000.jpg

Het meest persoonlijke bed ter wereld

DUX ontwikkelt bedtechnologieën om de best mogelijke rust te garanderen, met een focus op de juiste lichaamshouding en een betere, diepere slaap. We doen dit door de slaper de mogelijkheid te bieden om zijn of haar kant van het bed aan te passen aan de unieke vorm van zijn of haar lichaam.

De slaapsystemen van de Sustainable Comfort-collectie zijn gebaseerd op drie afzonderlijke, verwisselbare componenten. Dit innovatieve ontwerp biedt meer flexibiliteit om het bed aan te passen voor maximaal comfort – en om dat comfort nog langer te behouden.

De drie Sustainable Comfort-componenten

  • het Pascal-systeem: DUX' gepatenteerde systeem met verwisselbare cassettes zorgt voor optimale ondersteuning van de benen, heupen en schouders.
  • de DUX-dekmatrassen: onze dekmatrassen zijn essentieel voor een optimaal comfort en zitten niet vast aan het bed, voor maximale en persoonlijke flexibiliteit.
  • De Inner Comfort-laag: Een nieuw en verbeterd component van natuurlijke latex en natuurlijke wol, waarmee het comfort nog beter kan worden afgestemd op uw behoeften.

SustainableComfort-BedInRoom_HiRes.jpg

'Omdat het systeem is gebaseerd op componenten, is het mogelijk om het comfort van uw DUX-bed voortdurend aan te passen,' legt Ljung uit. 'U kunt een component altijd upgraden of vervangen als u door veranderende omstandigheden een ander type ondersteuning nodig heeft. In principe kunt u de levensduur van uw bed eindeloos verlengen, wat betekent dat het misschien wel het laatste bed is dat u ooit koopt!'

De lange levensduur van het bed komt ook tot uiting in het kleurenschema van de collectie. De combinatie van licht Scandinavisch zand en warme havermout is klassiek en modern tegelijkertijd, waardoor een tijdloze look ontstaat die past bij elke designsmaak. Zelfs als de eigenaar ervoor kiest om het interieur opnieuw in te richten of op te frissen, blijft het Sustainable Comfort-bed nog jarenlang een bijdrage leveren aan de esthetiek van de slaapkamer.

6006_SustainableComfort_DUXIANA_2000x1500px.jpg

Toonaangevend in nieuwe slaapmogelijkheden

Een handgemaakt proces met hoogwaardige materialen is altijd de essentie geweest van de producten van DUX. De Sustainable Comfort-collectie bouwt hierop voort. Ze is het resultaat van meer dan 90 jaar innovatie en bewezen technologieën – zoals het unieke systeem met continue spiraalveren, dat een dynamische slaapondersteuning mogelijk maakt.

'Voor ons is Sustainable Comfort nóg een voorbeeld van de Zweedse herkomst van ons merk. Het weerspiegelt ons streven naar kwaliteit en de milieubewuste keuzes die we maken,' vertelt Ljung. ''DUX' betekent 'leider', en dat is precies wat wij zijn. Met deze bedden leggen we de lat nog hoger: op het gebied van comfortabele, persoonlijke slaapsystemen en voor slaapproducten die langer meegaan.'

De Sustainable Comfort-collectie is vanaf juli 2024 verkrijgbaar in geselecteerde winkels.