Ga naar hoofdinhoud

In een uithoek van de archipel, op een van de meest winderige, barre en onbeschutte plekken van Zweden, werd uiteindelijk Pater Noster, de koning van vuurtorens, gebouwd. Dit ultramoderne meesterwerk heeft zeevarenden al meer dan een eeuw hoop en begeleiding geboden. Ernaast bouwden de vuurtorwachters en hun gezinnen hun huizen, een kleinschalige gemeenschap op een eiland dat altijd als onbewoonbaar werd beschouwd. Ze wonen hier al meer dan honderd jaar, onder de omstandigheden die het eiland en de zee bepalen.

Nu zijn de deuren van het huis van de vuurtorenwachter weer geopend en is het opnieuw vormgegeven voor het publiek. Een plek voor zeevarenden van dichtbij en ver weg, voor natuurliefhebbers en plezierzoekers, voor wie rust of juist goed gezelschap zoekt. Hier, waar het licht helderder is en de wind woester, de oceaan zouter is en de zeevruchten verser zijn.

"Bij Pater Noster zijn we er trots op een unieke en hoogwaardige ervaring te bieden. Onze samenwerking met DUX vult die ervaring heel precies aan. Onze DUX-bedden bieden onze gasten (en ons, voegt Mirja eraan toe) een uitstekend comfort en een formidabele nachtrust. Het bed en de matras uit één stuk is perfect voor ons, een minimalistisch Scandinavisch design, maar biedt wel een niveau van rust en 'oplading' voor lichaam en bezige geesten, misschien alleen geëvenaard door de adembenemende rust van dit afgelegen eiland zelf."

Mirja Lilja Hagsjö GM, Pater Noster

Pater Noster Hotel

Hamneskär

47151 Hamneskär

Zweden

Telefoon.
+46 73 324 77 04
E-mail
Website
www.paternoster.se