Ga naar hoofdinhoud

De traditie van DUX

Ons DNA

De high-performance slaapsystemen van DUX zijn het resultaat van bijna 90 jaar onderzoek en testen. Al vier streeft de familie Ljung ernaar om de meest comfortabele en technologisch geavanceerde bedden op de markt te produceren. De Zweedse herkomst komt tot uiting in de hoge kwaliteit en lange traditie. Meer comfort, betere prestaties en een langere levensduur zijn vanaf het begin de doelstellingen van DUX geweest. Onze technologie werkt en dat blijkt!

Een lang verhaal in het kort

Op een koude avond in Chicago

In 1924 nam de Zweedse chocolatier Efraim Ljung zijn intrek in een klein hotel in Chicago en hij was gefascineerd door het comfort van het bed. Met een klein zakmes sneed hij voorzichtig de matras open en ontdekte dat er flexibele veren in zaten.

Van chocolatier tot beddenmaker

Toen hij terug in Zweden was, verlegde Efraim zijn aandacht van zijn banketbakkerij en begon hij te experimenteren met flexibele, stalen veren met verschillende stevigheid en elasticiteit. Hij richtte DUX op en begon in 1926 matrassen te produceren in Malmö. 

 

Van lokaal naar internationaal

In de VS gaat de geschiedenis van DUX terug tot 1977, toen het bedrijf zijn showroom en kantoren in New York opende.

Tien jaar later introduceerde DUX het DUXIANA-marketingconcept in Europa, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Een familieaangelegenheid

Na meer dan 90 jaar is ons Zweedse topmerk nog steeds een 100% familiebedrijf. De vier achterkleinkinderen van Efraim Ljung – Henrik, Charlotte, Anders en Oscar – hebben de rol van Efraim overgenomen en leiden het bedrijf vakkundig verder op de weg die hun voorouders hebben uitgestippeld.